Podcast - Finansieringsfunderingar

I den tredelade podcasten Finansieringsfunderingar diskuterar Förbundsarenans projektledare, Robban Nilsson tillsammans med inbjudna gäster kring aktuella finansieringsfrågor i förbundsvärlden. Välkommen med och lyssna!

Podcasten har gjorts i samarbete med Bildningsalliansen.

Avsnitt 1: Testamenten

Visste ni att en registrerad förening i Finland får lov att aktivt be om testamentdonationer utan ett insamlingslov? Det betyder alltså att en förening, förbund eller organisation som är en RF får lov att be om gåvor via testamenten. Men, hur kan en organisation göra det? Hur kan detta göras i praktiken?

Tillsammans med Kalle Sällström, verksamhetsledare vid Församlingsförbundet, talar vi om testamentgivande.

 Lyssna här.

 

Avsnitt 2: Insamlingslov

I det andra avsnittet av Förbundsarenans podcast Finansieringsfunderingar möter vi Jeanette Harf, kommunikationschef vid Finlands Svenska Idrott. Tema är insamlingslov. Jeanette tar med oss på en ”resa”. Vi går tillbaka i tiden till då FSI skulle lansera en större insamlingskampanj. Insamlingslovet var på gång, evenemanget bokat och sen, ja vad var det som hände? 

  Lyssna här.

 

Avsnitt 3: Filantropisk aktivist?

I det tredje avsnittet av Förbundsarenans podcast Finansieringsfunderingar möter vi Maria Ahlström-Bondestam. Maria är engagerad i civilsamhället på flera plan. För henne är det viktigt att vi alla använder den röst och möjligheter som vi har för att få förändringar till stånd. Hon ser sig som en filantropisk aktivist även om hon egentligen inte är helt bekväm med ordet filantrop.

  Lyssna här.